تلاش صنعت قند برای پنهان کردن مضرات قند

با توجه به تحقیقات اخیر صنعت قند تلاش دارد تا ثابت کند مصرف چربی ها بیشتر از مصرف قند احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد و باید از تمرکز بیش از اندازه در رابطه با منع مصرف قند کاسته شود.

در این تحقیق به ارتباطات موجود در میان رهبران تجارت قند و محققان بیماری های قلبی پرداخته شد. همچنین محققان در این مطالعه به بررسی ساختمان درونی صنعت شکر پرداختند.

این مطالعه بر روی یافته های تحقیقی که در سال 1967 در رابطه با تاثیر قند و چربی بر بیماری عروق کرونری (CHD) صورت گرفت، تمرکز خاصی داشت. در این بیماری خونرسانی به علت تنگ شدن رگ ها با مشکل مواجه می شود.


با توجه به نتایجی که محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو به آن دست یافتند چربی و کلسترول تاثیر بیشتری نسبت به قند و شکر بر افزایش خطر ابتلا به CHD دارند. این نتایج در روز 12 سپتامبر در روزنامه پزشکی داخلی JAMA منتشر شد.

اما ماریون نستل پروفسور دانشگاه تغذیه و سلامت عمومی نیویورک، در این رابطه و با یافته های حاصل از مطالعات جدید بیان داشت:

انجمن تجارت قند با حمایت های مالی و همچنین وادار کردن محققان سبب شد تا چنین اطلاعاتی نشر پیدا کند و محققان قند را عامل مهمی در ابتلا به بیماری عروق کرونری (CHD) معرفی نکنند.

انجمن قند و شکر و سازمان تجارت قند و شکر تاکنون حاضر به پاسخگویی در این رابطه نشده اند.

دو نظریه در رابطه با بیماری های قلبی

در دهه 1950 دو نظریه برجسته در رابطه با اینکه کدام مواد خوراکی احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونری را در افراد افزایش می دهند وجود داشت:

برخی محققان بر این باور بودند که مصرف چربی و کلسترول سبب بروز این بیماری می شود و برخی دیگر از جمله جان یودکن فیزیولوژیست بریتانیایی بر این باور بودند که قند عامل بروز این بیماری می باشد.

در سال 1964 جان هیکسن، نایب رئیس و رهبر مطالعات مربوط به سازمان تحقیقات قند (SRF) سعی داشت تا گفته های یودکن را رد کند و مخالفان مصرف قند را سرکوب کند.

در سال 1965 سازمان تجارت دو نفر از محققان هاروارد را مسئول رسیدگی به این پرونده قرار داد و با پرداخت مبلغی به آنان از آنها خواست تا مطالعه ای را که نشان میداد ساکارز و فروکتوز دارای خطرات متابولیکی خاصی هستند مورد باز بینی قراردهند.

لارا اشمیت پروفسور سیاست های سلامتی در UCSF و نویسنده این تحقیق جدید در این رابطه بیان داشت:

این یک مسئله معمول در صنعت است و این تحقیقات با هدف سود رسانی به صنعت مورد مطالعه صورت می گیرد. به جای آنکه تحقیقات جدید صورت بگیرد با پرداخت بهایی به برخی محققان تحقیقات پیشین مجددا مورد مطالعه قرار می گیرند و نتایج خواسته شده را نشر می دهند.

 


با توجه به نتایجی که در سال 1967 در روزنامه پزشکی انگستان جدید در قالب مقاله ای دو قسمتی ( قسمت اول در 27 جولای و قسمت دوم در 3 آگوست) منتشر شد، محققان بررسی کردند که رژیم های دارای ساکارز بالا چگونه سبب بروز CHD می شوند. آنان همچنین بررسی کردند که کاهش مصرف قند تاثیر بیشتری در پیشگیری از این بیماری خواهد داشت و یا کاهش مصرف چربی های سیر شده.

نتیجه آن بود که تنها دلیل ابتلا به CHD استفاده از کسترول می باشد و برای پیشگیری از این بیماری باید مصرف چربی های سیر شده کاهش یابد و چربی های غیر اشباع جایگزین اینگونه چربی ها در رژیم غذایی افراد شوند.

اشمیت در این رابطه بیان داشت:

اما این مطالعه یک مطالعه یک طرفه و جانبدارانه به سود صنعت قند بود.

محققان تحقیقات جدید در این باره بیان داشتند:

همچنین منابع مورد استفاده در این مطالعه ذکر شده بود اما خبری از منابع بررسی قندها در این مطالعه نبود.

اشمیت در ادامه بیان داشت:

افرادی که این تحقیقات را دستکاری کرده بودند نمی خواستند که افراد از منابع تحقیقاتی مربوط به تاثیر قند بر بیماری های قلبی آگاه شوند چراکه این مطالعه یک مطالعه یک طرفه به سود صنعت قند بوده است و آنان نمی خواستند افراد از این ماجرا مطلع شوند.

به گفته اشمیت مطالعات جدید در رابطه با این بررسی که در سال 1967 صورت گرفت بیان داشتند:

صنعت قند با انتشار این نتایج سعی داشته تا فکر دانشمندان را از تاثیر قندها بر بیماری های قلبی به سوی دیگری منحرف کند.

تاثیر قند بر بیماری های قلبی

کیمبر استانهوپ کارشناس تغذیه دانشگاه کالیفرنیا در داویس که در این مطالعه جدید همکاری داشت بیان کرد که مصرف قند بیش از اندازه، تاثیر بسیاری بر افزایش احتمال ابتلا به بیماری های کاردیوواسکولار دارد.

استانهوپ در این رابطه بیان داشت:

برای مثال در یکی از مطالعات سال 2014 مشخص شد که افرادی که بیشتر کالری مصرفی روزانه آن ها از قند ها حاصل می شود در معرض خطر مرگ ناگهانی در پی  ابتلا به بیماری های کاردیوواسکولار هستند.



همچنین مطالعات صورت گرفته در سال 2015 نشان دادن که نوجوانانی که از نوشیدنی های قندی حاوی فروکتوز بالا که حاصل شیره ی ذرت می باشند در معرض بیماری های کاردیوواسکولار هستند.

در پایان اشمیت بیان داشت:

در طول 10 سال اخیر محققان بسیار موشکافانه تاثیر قند را بر بیماری های متابولیک از جمله بیماری های قلبی بررسی می کنند و این موضوع که ما مطالعات انجام شده در سال 1965 را به دقت مورد بررسی قرار دادیم اثبات این مدعاست.



تاریخ و زمان انتشار: شنبه 27 شهریور 1395
تهیه و تنظیم: فکه ،منتخب ستارگان آسمانی
منبع : سایت دانشجویان ایران